Timon van Doleweerd

Maak kennis met Timon van Doleweerd,
een gepassioneerde theologiestudent.

Jarenlang maakt u er gebruik van. Een fiets, een stoel of misschien een wasmachine. En dan breekt het moment aan dat u het niet meer nodig heeft. Het gaat op marktplaats en wordt voor een tweedehands prijs verkocht. Iemand neemt het mee en u bent er van verlost. Het product is niet meer zo goed of waardevol als toen deze nieuw door u werd gekocht. Maar toch nog steeds bruikbaar. Daarom geeft u het door. Aan iemand die het nodig heeft.
Zo werkt kennis ook. In het leven en het onderwijs wordt kennis doorgegeven. Kennis die soms al generaties lang meegaat, vernieuwd is of net ontdekt. Alleen wordt kennis nooit minder waard. Hoe meer het wordt doorgegeven, hoe meer waarde het krijgt.

Ik zie mijzelf als een dienstbaar persoon met een hart voor andere mensen.

Ik houd ervan om door te geven. Anderen te laten delen in dingen die ik heb of kennis die ik bezit. Andere mensen deelgenoot maken van de inzichten die ik zelf ook heb ontvangen van anderen. Ik zie mijzelf als een dienstbaar persoon met een hart voor andere mensen. Ik geniet ervan om over onderwerpen na te denken, boeken te lezen en om met mensen in gesprek te gaan.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Levensloop van Timon

1993

Timon wordt geboren in Nederland

1995

Familie van Doleweerd naar Ecuador

2005

Terug in Nederland en einde basisschool

2005

Timon begint aan de middelbare school

2012

Start met studie Theologie

2019

Uitzending naar Zuid-Afrika

Al tijdens mijn middelbare schoolperiode leefde het verlangen om iets te doen met de zending. Een verlangen om dienstbaar te zijn aan de kerk van Christus, binnen of buiten de grenzen van mijn geboorteland. Tijdens de periode dat mijn ouders in Indonesië hebben doorgebracht ben ik door mijn studie ook dichter bij de zending betrokken geworden. Hierdoor is mijn verlangen om de kerk wereldwijd te dienen sterker geworden en uiteindelijk uitgelopen op een eerste ontmoeting door een jaar les te geven op het Mukhanyo Theological College in Zuid-Afrika.

Mijn korte termijnuitzending naar Zuid-Afrika zie ik als een moment om te ontdekken of deze weg in de toekomst ook mijn levensweg zal worden. Mijn verlangen is om mijn passie voor onderwijs en zending te kunnen combineren ten dienste van de uitbreiding en verdieping van de gereformeerde theologie in de wereldkerk. De reformatorische theologie, die God en onvoorwaardelijke genade ziet als het hart van zowel geloof als theologie, heeft de wereldkerk veel te bieden. Mijn passie is om over deze God en Zijn genade te vertellen.

Meer weten over:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Goed om te weten:

- Timon stuurt je ongeveer eens per 3 maanden een nieuwsbrief

- Je kunt je op elk moment weer uitschrijven van de nieuwsbrief

- Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze nieuwsbrief te sturen

Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!